Om POCA

Poca streetmaps

POCA Glasfiber

Vi er et danskejet produktionsfirma, der har arbejdet med glasfiberproduktion siden 1967 - DANSK PRODUCERET KVALITETSPRODUKT.
I vores topmoderne faciliteter, der både dækker administration, produktion og showroom, er vi i stand til at tilbyde unikke, individuelle løsninger inden for glasfiber emner.

Læs mere om vores glasfiberløsninger

POCA Bådværft

Vores kendte bådprogram bliver bl.a. anvendt af: Fritidssejlere, fiskerikontrollen, politiet, naturstyrelsen, havne, dykkerklubber, erhvervsfiskere, sejlklubber samt til passager sejlads mv.

Se hele vores kendte bådprogram

Grønland

Igennem mange år har Grønland været et stort marked for os. Vi har efterhånden sendt over 3.000 både afsted til Grønland. I konstruktionen af vores både er der nemlig lagt meget stor vægt på en opbygning, der kan klare de lidt mere ekstreme forhold. Forhold som til tider opleves på Grønland. Ligeledes planer POCA med selv en lille motor.

Vi er meget taknemmelige for den helt utrolige interesse Grønland viser POCA.

Historien bag POCA

Oplev hvordan POCA er blevet til gennem mere end snart 50 års historie
En historie om glasfiber 1967 - 2016

1945
Poul Erhardt Petersen – født og opvokset i Hedensted
1965

Poul Erhardt er hovmester på Marinens skib Vædderen med overvågning af Færøerne og Grønland.

1967

Poul arbejder hos H.C. Camping i Vejle, Opdager her et behov for skjuler til gaskasser på campingvognen

November: Opstart af Firmaet med produktion i en ældre bygning for enden af Jørgensens Alle’, Hedensted. Navnet POCA er dannet af de to første bogstaver i Pouls navn og de to første bogstaver i broren, Carl Johans, navn. Carl Johan var dog mere interesseret i biler end i både og forlod firmaet før den egentlige opstart.

Gaskasser til campingvogne produceres i stor stil og sælges til ind og udland.

De første POCA Modeller ser dagens lys. 10 – 11 – 13 fods modellerne.

1969

Poul Erhardt vinder flere racerløb som Yankie bar løbet, Hornbækløbet, Storebælts og Lillebæltsløbet med båden Miss Mercury 3 x 250 HK – sponseret af Mercury.

POCA 3 motorsejler bliver præsenteret, og sælges også som et selvbyggersæt, det bliver en succes.

1971

Forhandlernettet på Grønland udvides. Poul Erhardt Petersen så bl.a. et stort potentiale for POCA-både i det grønlandske marked. Sejlads i det is fyldte farvand betød et stort behov for både af den høje kvalitet, som POCA-bådene blev bygget i. Og gennem årene er det blevet til et utal af spændende rejser til det fascinerende og smukke land.

Ligeledes sendes flere joller over grænsen til Tyske forhandler.

1976
Ny fabrik og kontor bygning bygges på Jørgensens Alle 25, Hedensted.
1978

Brand i den nye hal, og desværre brænder flere bådforme. Som derefter ikke kommer i produktion mere. Hallen bygges op igen.

Vandcykler produceres i stor stil, som bliver solgt til udlejning på div. strande.

1980

POCA starter værft på Færøerne, der bygges fiskebåde til det færøske og islandske markedet.

Flere bådmodeller kommer til. Forhandler nettet udvides i udlandet.

Der løses flere forskellige opgaver inden for glasfiber emner.

1999

Bygger en sponsor båd til Nordvest Passagen. Det er en POCA 500, senere på rejsen bliver båden udskiftet med den større model POCA 600.

2005

Datteren Betina Petersen Marker og svigersønnen Erik starter i firmaet.

2006

Det blev nødvendigt med en udvidelse af firmaet. De oprindelige bygninger egnede sig ikke til en udvidelse, og derfor opførte POCA Glasfiber en ny fabrik med administration, produktion og showroom på Ndr. Fabriksvej i den nordøstlige del af Hedensted. Det er i disse bygninger, at firmaet i dag har til huse.

2008

POCA 600s besætning afslutter en vellykket ekspedition rundt om Arktis i åben POCA jolle.

2011

Poul Erhardt Petersen stod i spidsen for POCA Glasfiber indtil 2011, hvor han overlod roret til datteren Betina Petersen Marker og svigersønnen Erik Marker. Erik har været ansvarlig siden 2005 og er i dag direktør for firmaet.

2016

Betina og Eriks interesse er fortsat at udvikle POCA og sikre, at sortimentet også fremover løbende bliver udvidet med nye POCA-bådmodeller og -tilbehør. Ligesom for POCAs grundlægger, Poul Erhardt Petersen, fylder sejlerlivet rigtig meget i Betina og Eriks liv, og sammen med deres to sejlerinteresserede drenge, bruger de en stor del af deres fritid på vandet.

Grønland har stadig en stor plads i POCAs hjerte. Derfor kan du både her på vores hjemmeside, på vores kontorer og showroom finde mange smukke billeder, kort m.v., som illustrerer, hvad landet har betydet og i høj grad stadig betyder for POCA. Vi er også meget stolte af de mange flotte og spændende projekter, vi har været involveret i, hvor vi har leveret emner i glasfiber til fx Tivoli i København, Variant Trailerfabrik og Unilite, Hedensted m.fl.

I dag har POCA ca. 24 ansatte.